Batteri

Batteriet är en central del av bilen. Förutom att motorn startas, gör  batteriet också att alla elektriska komponenter fungerar. En bil med ett stort antal elektroniska komponenter som belysning, värmesystem, radio, vindrutetorkare och automatiskt start/stopp-system kräver högkvalitativa batterier med hög kapacitet.

Vi har de nödvändiga verktygen för att granska batteriets prestanda, om det behövs kan vi ersätta batteriet. Hos oss finns alla vanliga typer av batterier. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt batteri för din bil.

Batterier är farligt avfall. Om ditt batteri är trasigt ska det behandlas som farligt avfall då det innehåller svavelsyra. Vi hjälper dig att återvinna ditt gamla batteri

AC-Service

Ett AC-system ser inte bara till att du har en behaglig temperatur i kupén. Den filtrerar även luften från utsidan så att du inte andas in avgaser och andra utsläpp. Risken finns att din luftkonditionering fungerar dåligt utan att märker det. Du och dina medresenärer andas då in avgaser och andra föroreningar från utsidan, vilket kan skada hälsan. 

När gjorde du senast en service eller kontroll på din bils luftkonditionering? Med regelbunden kontroll av ditt AC-system får du en jämnare drift och undviker större reparationer som kostar mer och tar längre tid.

En fullt fungerande luftkonditionering skonar även miljön då den hindrar läckage av köldmedel. Vid ett läckage räcker det inte med att “fylla på” AC-anläggningen. Vi provtrycker och felsöker din AC på riktigt så att du vet om systemet behöver lagas.

Bromsbyte

Bilens bromsar måste fungera tillförlitligt i alla lägenVi utför professionella bromsreparationer och bromsservice på både mekaniska och hydrauliska bromssystem och kan byta ut slitdelar som bromsbelägg, bromsskivor och bromsok.

Vikten av väl fungerande bromsar är en självklarhet. Hos oss kan du vara säker på att få professionell hjälp med dina bromsar. kommer ta väl hand om din bils bromssystem. Vi gör även reparationer av säkerhetssystem som ABS, ASR och ASP.

Bromsvätska är en viktig del av ett fungerande bromssystem och den måste bytas med jämna intervaller. 

Vår kvalité ger dig en trygghet.

Bilservice

Hos oss får du alltid kvalitetsservice och riktiga reservdelar till bra priser, oavsett om din bil drivs av bensin, diesel eller el. Om du är en smart bilägare vet du förstås att regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd och ger dig ett mer problemfritt bilägande. En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren men även innan du ger dig ut på semestervägarna. Vi kan anpassa bilservicen efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Hjulinställning

Vi säkerställer att ditt fordons hjulvinklar är korrekt inställda.  Vi rekommenderar att boka en hjulinställning i samband med köp av nya däck för att undvika att däckens livslängd förkortas pga en felaktig hjulinställning.

Balansering av hjul

Med korrekt balanserade hjul ökar du komforten i din bil då det skapar mindre vibrationer som påverkar körupplevelsen negativt. Du undviker även att slitaget på däcken ökar vilket leder till kortare livslängd på dina däck. Obalans i hjulen ökar även belastningen på övriga fordonskomponenter som exempelvis fjädring, länkarmar osv.

Du gör stora kostnadsbesparingar till följd av den ökade livslängden på däcken och maximerad bränsleeffektivitet, genom en korrekt balansering, som sker i balanseringsmaskiner med väldigt hög precision

Däckhotell

Vill du undvika tunga lyft och samtidigt spara värdefull plats hemma, kan du checka in däcken på vårt däckhotell.
Våra däckhotell är ett bekvämt och säkert sätt att förvara dina hjul mellan säsongerna. Däcken förvaras väl skyddade från solljus (UV-ljus skadar däcken på lång sikt)

Vi tvättar av hjulen, kontrollerar skicket och registrerar mönsterdjupet på dina däck och informerar dig om du behöver nya inför kommande säsong.

Däckservice

Den viktigaste frågan när du ska köpa nya däck är att de passar för din bil och ditt körbehov. Vi hjälper dig att hitta rätt däck som passar din bil, körstil och behov.

För att säkerställa att däcken passar din bil rekommenderar vi att du kontrollerar fälgens tum-storlek (exempel: 16″) innan beställning för att säkerställa att däcken passar dina befintliga fälgar.

Oljebyte

Genom regelbundet byte av motorolja och oljefilter minskar man motorslitage och förlänger livslängden på din bils motor. Vi tar också hand om spillolja och oljefilter och återvinner detta på rätt sätt. Vi hjälper dig med oljebytet när det är dags att serva din bil.. Vi använder motorolja enligt din bils originalspecifikation.

Däckdimensioner

Är du osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. Du kan även titta på sidan av dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension som passar din bil. Däckmärkning

En del av däckmärkningen på däckets sidovägg avser däckets storlekbeteckning, exempelvis 195/65 R15 95V. Vi rekommenderar att välja däck i enighet med biltillverkarens rekommendation. Förutom storleken på däcket så anges även däckets belastningsindex (95) och hastighetsklass (V). Kontrollera så att både belastningsindex och hastighetsklass är lika, eller högre än vad som finns angivet i registreringsbeviset. 

195 = däckets bredd mm
65 = profilförhållande
R = radialdäck
15 = fälgens daimeterstorlek som anges i tum
95 = belastningsindex
V = hastighetsklass

Hastighetsklassen anger den högsta tillåtna hastigheten för däcket, och då skall man helst följa biltillverkarens rekommendationer. En lägre hastighetsklass kan försämra köregenskaperna och en högre kan minska körkomforten.

De vanligaste hastighetsklasserna är:

Q = 160 km/h
S = 180 km/h
T = 190 km/h
H = 210 km/h
V = 240 km/h
W = 270 km/h
Y = 300 km/h